Manter introduceert de Service & Parts App: een online gepersonaliseerd onderdelen platform

Het opzoeken en bestellen van onderdelen is vaak een tijdrovende klus. Want waar begin je? En waar lag ook alweer dat onderdelenboek? Manter introduceert daarom de Service & Parts App voor een eenvoudige manier van machinebeheer en onderhoud. Gewoon, via je mobiel.

De nieuwe app voor service en onderdelen

Mobiel platform voor onderdelen

Met de nieuwe Manter Service & Parts App wordt het beheren en aanvragen van onderdelen nóg eenvoudiger gemaakt. Vanaf nu kan dit namelijk gewoon ter plekke via een mobiel of tablet. De App is in nauwe samenwerking met de Manter dealers tot stand gekomen. Burghard van Bekkem, Service Engineer van Manter: “We merkten dat er veel behoefte was aan een oplossing voor het bestellen van onderdelen voor de weeg – en verpakkingsmachines.” Vaak is het papieren onderdelenboek even niet bij de hand, of is het niet helemaal duidelijk om welk onderdeel het precies gaat. “Dat is met de nieuwe app geen probleem meer, zoek het onderdeel gewoon op in het 3D model van je eigen machine. Daarna is een prijsaanvraag voor het betreffende onderdeel met één druk op de knop verstuurd.”

Toegankelijk en uniek

De app is eenvoudig te downloaden via de App Store (IOS) en Play Store (Android). “Om een account te activeren sturen we eerst een registratie link,” zegt Van Bekkem. “We zorgen ervoor dat de 3D modellen gekoppeld worden in de app zodat alle onderdelen inzichtelijk zijn en aangevraagd kunnen worden. Via de desbetreffende dealer wordt eerst een prijsopgave gestuurd zodat klanten nooit voor verrassingen komen te staan.” Met de Manter Service & Parts App wordt een unieke en toegankelijke oplossing geboden voor wat eens een tijdrovend proces was.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Manter International BV

+31 591-626300

Manter-service@manter.com