Wereldwijd succes voor Drentse machinebouwer door continue innovatie: Manter weegt en verpakt, Sick detecteert

Als het gaat om het wegen en verpakken van aardappelen, groenten en fruit , zijn er wereldwijd maar een vijftal machineproducenten van betekenis. Eén daarvan is Manter in Emmen. De intrinsieke motivatie om constant te innoveren, vormt het geheim achter het succes van de Drentse producent. Software engineer Hilbert Elsinga: “Vorig jaar hebben we al onze wegers geüpdatet. Nu zijn we bijvoorbeeld bezig met onze eerste pouchvuller, een machine voor het vullen van de steeds populairdere pouchzakken (staande zakken met bodem – red.).” Voor de sensoren kiest Manter voor SICK-blauw.

Al sinds de oprichting in 1995 weet Manter met zijn machines in de roos te schieten. Elsinga: “We blijven maar groeien. We zitten nu op een team van zeventig medewerkers en vorig jaar is hier de derde fabriekshal neergezet.” De crisis heeft maar weinig invloed gehad op het succes van Manter. “We maken machines voor de voedingsindustrie; en mensen moeten ongeacht crisis toch eten en drinken.” Wel van invloed is het succes van de oogst. “Bij een goede oogst is het product maar weinig waard. Dan is er minder ruimte om te investeren in machines. Valt die slechter uit, dan zijn het degenen die wel redelijk geoogst hebben, die bij ons aankloppen voor een machine.”

WERELDWIJD
De weeg- en verpakkingsmachines van Manter vinden hun weg naar alle uithoeken in de wereld: “Zo’n tien procent van onze machines blijft in Nederland. De rest exporteren we. Onze dealer in Amerika is voor zo’n 50 procent verantwoordelijk. Verder vind je onze machines in bijvoorbeeld Australië, Nieuw-Zeeland, Israël en in diverse Oost-Europese landen.” De naam Manter staat nationaal en internationaal voor kwaliteit: “We doen alles in eigen huis: zowel de softwareontwikkeling als de hardwareontwikkeling. Zo weten we precies welke kwaliteit we leveren. Ook service doen we in eigen beheer. Hier in Emmen werken we met één servicecoördinator die anderhalf man in de buitendienst aanstuurt. Op twintig jaar machinebouw is dat toch vrij netjes. Zeker als je jaarlijks een paar honderd machines in de markt zet.”

EXPERTISE
Volgens Elsinga scoort Manter goed als het gaat om een minimumslijtage van de onderdelen. Tot die onderdelen behoren ook de SICK-sensoren. Fotocellen, cilindersensoren, inductieve sensoren en ultrasoonsensoren helpen Manter om belangrijke detectietaken op te lossen; veiligheidssensoren garanderen een veilige werkomgeving voor de machinegebruiker.

De keuze voor SICK is mede bepaald door kwaliteit (“heel robuust”) en de internationale verkrijgbaarheid. Maar ook de support speelt mee: “Voor de eenvoudige detectietaken kennen we onze weg in het SICK-assortiment. Maar voor sommige vraagstukken maken we graag gebruik van de SICK-experts. Die hebben ons bijvoorbeeld geholpen toen we een detectieoplossing zochten om het maximumniveau in onze aardappelwegers te bepalen. Omdat het een zeer stoffige en vervuilende omgeving is, stelde SICK voor om ultrasoonsensoren toe te passen.”

Onlangs zorgde een nieuw type verpakking voor een probleem in een uienverpakkingsmachine. “Een klant in ZuidAmerika belde met de melding dat zijn machine stilstond, omdat het touwtje, gebruikt voor het dichtnaaien van de zak, niet bij elke zak werd afgeknipt. Aanvankelijk kwamen we er niet uit, maar toen hij een filmpje van de situatie stuurde, zagen we het meteen: in plaats van de standaard rode en oranje zakken had de marketingafdeling een nieuwe paarse verpakking geïntroduceerd. En die worden niet makkelijk door een reguliere fotocel gedetecteerd. SICK stelde voor hun glassensor te gebruiken. Met de opkomst van al die nieuwe verpakkingsvormen – ook transparante – biedt die zeker uitkomst.”

VERNIEUWING
Wat Manter betreft is de groei er nog lang niet uit. Elsinga: “We zitten voornamelijk in de aardappelen, uien en wortelen. Naast deze AGF-producten zijn we groeiende in de fruitmarkt. In de appel- en kersenteelt beginnen we leuk mee te doen. Voor de verpakking van bijvoorbeeld kersen ontwikkelen we nu een pouchvuller, een kleinverpakker die speciaal bedoeld is voor staande pouchzakken met een bodem.”

Ook bestaande machinetypen krijgen bij Manter regelmatig een update. Met trots toont Elsinga de MBP high-speed zakaanhanger: “Deze machine staat achter de aardappelweger die telkens de juiste hoeveelheid aardappelen afgeeft. De zakaanhanger zet de zak klaar, de weger stort de aardappelen in de zak, waarna de zak doorgaat naar de unit die de zak dichtnaait. Voordeel van onze high-speedoplossing is dat wij de zak al klaar kunnen zetten en kunnen opentrekken voordat hij bij de vulopening is. Reguliere machines kunnen dat pas doen als de eerste zak weg is. Daarmee halen we snelheden tot wel 19 zakken per minuut.”
“Voor de snelheidsbepaling van de servo in de MBP high-speed maken we uiteraard gebruik van een SICK-fotocel. Op het moment dat die sensor voorop de as de zakken detecteert, remt de machine netjes af om de zak langzaam op te pakken.”

VERBREDING
Naast innovatie en vernieuwing van bestaande systemen gaat Manter ook voor verbreding. Elsinga: “Steeds meer klanten hebben de behoefte aan een complete oplossing. Daarom kijken we verder dan alleen de wegers en verpakkers. We leveren bijvoorbeeld nu ook de draaitafels en transportbanden. Daarbij zorgen we met Manter Control voor de complete lijnsturing, zodat klanten alles vanaf één plek kunnen controleren en bedienen. Die oplossing maakt het ook mogelijk dat wij op afstand kunnen meekijken als zich problemen voordoen.” Voor de detectietaken binnen de hele lijn kiest Manter opnieuw voor SICKsensoren: “Onze klanten verwachten kwaliteit van begin tot eind.”