“We moeten kunnen rekenen op onze machines, Volm heeft bewezen hierin te voorzien.”

Een gesprek met Ashour Albazi, Director of Special Projects bij EarthFresh Foods.

Ashour Albazi is al bijna 12 jaar directeur speciale projecten bij EarthFresh Foods. Ze zijn een gewaardeerde klant sinds de vroege jaren van Volm. Manter machines worden in de Verenigde Staten verkocht onder de naam Volmpack en worden in de USA exclusief verkocht door Volm. Het verkoopteam van Volm sprak met Ashour aan de telefoon.

Kunt u beginnen met iets meer te vertellen over uw bedrijf?

“EarthFresh is een teler, verpakker en verlader van verse producten met kantoren en verpakkingsfaciliteiten in Burlington en Grand Bend, Canada en in Atlanta, Georgia in de Verenigde Staten” vertelt Ashour. EarthFresh is de marktleider op het gebied van distributie van verse aardappelen in Canada met distributie in Noord-Amerika. En ze kopen hun product uit 38 staten in de VS en uit 9 provincies in Canada om hun klanten het hele jaar door te verzekeren van de beste verse aardappelen en groenten.

Kunt u ons iets vertellen over de eerste kennismaking met Volm?

“Ik heb een aantal jaren geleden voor het eerst met Volm gewerkt in onze oude verpakkingsfabriek in Etobicoke, Ontario, Canada.” Earth Fresh verpakt vandaag de dag in zijn eigen state-of-the-art productiefaciliteit in Burlington, Ontario. “We zijn begonnen met een enkele weger met dubbele wickets en een carrousel verpakker voor onze papieren zakken.”

Wat was de belangrijkste reden om voor een Volm machine te kiezen?

“Volm werd sterk aanbevolen in de industrie voor hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en met de beste service, ondersteuning en onderdelen na aanschaf.” Volm is een toonaangevende fabrikant en distributeur van oplossingen voor verpakkingsapparatuur van wereldklasse. De geautomatiseerde Volmpack wegers gebruiken de nieuwste technologie om hoge productiesnelheden en zeer nauwkeurige resultaten te behalen met verschillende beschikbare modellen.

Welke machine heb je gekozen? En waarom?

“Dit is een lastige vraag. Een paar jaar geleden hadden we alleen de VP12000 (red. ouder model weger met 12 weegbakken) dat zijn de huidige MD12 wegers (red. hoge snelheid en hoge nauwkeurigheid met 12 weegbakken) met wicket zakken en carrousels.” Volmpack wegers bieden de beste snelheid en nauwkeurigheid in hun klasse, touchscreen monitoren met gebruiksvriendelijke functies en een modern en compact ontwerp. “Sindsdien zijn we overgestapt op de high-speed MD16 wegers (red. hoge capaciteit en hoge snelheid weger die tot vier verpakkers tegelijk kan vullen) met high-speed VFFS verpakkingsmachines (red. Volmpack Vertical Form, Fill & Seal Baggers ) en snelle weegmachine MD14 XL voor onze losse dozen en zakken van 50 lb.” De MD14 XL is uitgerust met 14 extra grote weegbakken voor een hoog rendement. Het is de grootste en snelste weger in het Volmpack assortiment. “Wat je verpakkingsbehoefte ook is, Volm heeft de oplossing!” lacht Ashour.

Hoe blij bent u met de Volm aankoop?

“Ik ben erg blij met onze machines! We hebben 15 tot 20 jaar oude Volmpacks en 1 tot 2 jaar oude Volmpacks en het zijn allemaal zeer betrouwbare machines. Wanneer we problemen tegenkomen, hebben we geweldige telefonische ondersteuning en ter plaatse beschikbare technici.” Het is niet verwonderlijk dat de waarde van Volm voor de klant, naast een hoogwaardige machine, ligt in deskundig advies tijdens het inkoopproces en perfecte service tijdens de installatie en de gehele levensduur van de machine.

Wat vind u sterk aan Volm?

“Er zijn veel dingen die ik sterk vind, maar wat het meest opvalt, is dat ze uiterst betrouwbaar zijn. Dat is de simpele waarheid.” Kwaliteit voor Volm betekent exacte, betrouwbare en duurzame machines, waardoor de onderhoudskosten laag blijven. “Als we het druk hebben, hebben we apparatuur nodig waarop we kunnen rekenen. Volm heeft ons keer op keer bewezen hierin te voorzien.”

Hoe zou je Volm omschrijven aan mensen die ons nog niet kennen?

“Fabrikant van hoogwaardige, snelle en zeer nauwkeurige weeg- en verpakkingsoplossingen voor de AGF-industrie” zegt Ashour zonder enige twijfel. In 1995 werd de eerste Volmpack weegmachine geïntroduceerd in de AGF-industrie in Noord-Amerika. Nu vieren we het succes van een volledig portfolio van Volmpack machines; van wegen tot verpakkingsoplossingen.

Een van de opstellingen Volmpack machines bij EarthFresh Foods.

We bedanken Ashour Albazi en we wensen hem en EarthFresh Foods veel succes voor de toekomst!

Interview door Volm