Visindustrie omarmt M12i Fr-weger

Manter verbreedt als groeiende onderneming voortdurend het werkgebied. Zo draaien de machines sinds kort ook in de visindustrie. Dit na vraag van Spaanse visverwerkers. Hiervoor is een speciale weger ontwikkeld, de Manter M12i Fr. Bijzonder hieraan is dat de machine probleemloos in koude omstandigheden kan werken zonder verlies van weegnauwkeurigheid.

Naast de bestaande AGF-sector, waarin Manter al vele jaren actief is, krijgt de onderneming de laatste tijd steeds meer vraag naar weeg- en verpakkingsmachines vanuit andere branches. Vooral de verwerkende industrieën in de voedingswereld tonen een toenemende belangstelling. Manter leverde al enkele jaren machines voor verwerking van gewassen en gesneden producten uit de aardappelindustrie. Sinds kort hebben de vlees- en visindustrie ook de machines van het Emmense bedrijf ontdekt.

Probleemloos wegen in de kou
Belangrijk voor de visindustrie is dat de machines bij lage temperaturen probleemloos kunnen werken. Daarin is vraag naar nauwkeurige wegers en daarvoor heeft Manter onlangs een speciale weger ontwikkeld die geschikt is voor het wegen van ingevroren (vis)producten. Het gaat hierbij om de M12i Fr. Deze weger is uitgerust met twaalf weegschalen in lijn. Bij het ontwerp en de afwerking hiervan is rekening gehouden met het verwerken van diepgevroren langwerpige visfilets in een koude omgeving. Om daarin probleemloos te kunnen draaien, zijn de wegers voorzien van de laatste technieken op weeggebied. Ook zijn ze voorzien van door Manter zelf ontwikkelde software die op afstand ondersteuning kan krijgen. De weegcellen en de besturingskast zijn voorzien van koudebestendige onderdelen. Dat garandeert een nauwkeurige weging van de buckets bij lage temperaturen. Daarnaast zijn de buckets per stuk afneembaar voor onderhoud en reiniging. Verder zijn de buckets elk voorzien van twee kleppen. Deze kleppen lossen het product naar onderen, zodat het product er ongehinderd en snel uitvalt. Zoals bij alle wegers van Manter is de M12i Fr te voorzien van verschillende af- en aanvoersystemen. Dat de visindustrie deze speciale weger volop omarmt, is ondertussen al bewezen. Inmiddels kan Manter namelijk met trots melden dat al drie vorstbestendige wegers verkocht zijn.
M12i Fr Weigher