Slimmer verpakken met de vernieuwde Manter Clipper M2

Manter heeft de Clipper M2 nog slimmer gemaakt door een nieuw type PLC en HMI (Human Machine Interface) te introduceren. Dit heeft aanzet gegeven tot een complete update van deze snelle en veelzijdige verpakkingsmachine. Het resultaat mag er zijn; met de verbeterde Clipper M2 wordt de nieuwste technologie gecombineerd met nog meer bedieningsgemak.

De verbeterde Clipper M2

Van optioneel naar standaard

“Onlangs heeft Manter zijn bewezen Clipper M2 een flinke make-over gegeven“, zegt Johan Oosting, R&D Engineer van Manter. “Inmiddels zijn de eerste vernieuwde machines ook gebouwd en in gebruik genomen.” De machine is fors verbeterd op het vlak van gebruiksvriendelijkheid en op de kwaliteit van het eindresultaat. “De ondersteuningsband is nu een integraal onderdeel van de Clipper geworden”, vervolgt Oosting. “De band werd eigenlijk altijd als los onderdeel mee besteld maar het integreren heeft als groot voordeel dat de zakjes netter worden getransporteerd en deze mooier worden verwerkt.” Ook komt de integratie van de ondersteuningsband het reinigen onder en rondom de machine ten goede.

Duurzamere uitvoering

“De buis van de Clipper M2 wordt met de verbeterde versie uitgevoerd in lichtgewicht PP”, vervolgt Oosting, “PP is veel sterker dan het tot nu toe gebruikte PVC, wat bevorderlijk is voor de duurzaamheid van de machine.” De automatische olie-smering is nu ook standaard inbegrepen. “Elke 500 slagen wordt een exacte dosering foodgrade olie in de clipkop aangebracht, wat de levensduur van de machine en met name de clipkop aanzienlijk verlengt.”

Technisch hoogstandje

“De machine is voorzien van een nieuw type PLC en HMI”, aldus Oosting. “Deze nieuwe bediening is intuïtiever en gebruiksvriendelijker. Ook is het met dit type PLC mogelijk om met een bovenliggende software laag te communiceren, wat een groeiende vraag van klanten is.” Er verschijnt o.a. een servicemelding in de HMI voor het schoonmaken en onderhoud.

Kwaliteit gewaarborgd

Alle bovenstaande ontwikkelingen resulteren in een nog betere Clipper M2. “Manter staat bekend om de uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid van de machines”, zegt Oosting. “Met deze upgrade wordt de kwaliteit verder gewaarborgd.”