Manter perfectioneert Pouchfiller

Om een antwoord te geven op de groeiende vraag vanuit verschillende industrieën naar een oplossing om voorgefabriceerde “pouch-zakken” te verpakken, heeft Manter de Pouchfiller verder geperfectioneerd.

De machine was reeds geschikt voor onder andere citrus, maar door het ontwikkelen van een soft-filler op de pouchfiller is deze ook geschikt voor andere groente- en fruitsoorten. Diverse verpakkers van appelen, kersen maar ook aardappelen zien in de pouchfiller een oplossing van de groeiende vraag naar een modieuze verpakking, welke hersluitbaar is.

Manter ontwikkelde de afgelopen maanden de zogenaamde “soft-fill optie” na vragen vanuit klanten in de fruitindustrie. Door een bestaande toepassing te optimaliseren en te integreren in de pouchfiller, konden ook deze klanten bedient worden. Door middel van het toepassen van intelligente software die de verschillende processen combineert, wordt er nauwelijks aan snelheid ingeleverd.

Ook vanuit de aardappel verpakkingsindustrie is er een groeiende vraag naar een nieuwe verpakkingstype. De pouch-bag wordt hier als serieuze optie gezien door zowel verpakkers als verschillende supermarktketens. Het geeft een luxe uitstraling aan de aardappelen en biedt daardoor onderscheidend vermogen.

Klik hier voor meer informatie over de Pouchfiller.