Manter neemt belang in Solidtec

Onlangs hebben de aandeelhouders van Manter en Solidtec overeenstemming bereikt over een deelname van Manter in Solidtec, producent van palletiseerinstallaties. Door de aandelentransactie ontstaat een nauwere samenwerking tussen beide bedrijven, wat resulteert in een nog betere totaaloplossing voor klanten op gebied van wegen, verpakken en palletiseren. Hoewel beide bedrijven zelfstandig blijven opereren, zal de klant profiteren van nog betere totaaloplossingen.

Totaal-aanbieder van end-of-line solutions “Manter ziet al jaren een toenemende vraag naar end-of-line solutions, waar integratie van machines en uitwisseling van data het uitgangspunt zijn. Het delen van kennis en informatie tussen partijen is hierbij cruciaal, maar niet vanzelfsprekend. Door de nauwere samenwerking met Solidtec kunnen we onze machines nog beter integreren met palletiseer installaties. Zo komen we tot een integrale totaal-oplossing, met de klant als grote winnaar”, aldus Herman Wehkamp van Manter.

Samenwerking is een logische keuze Voor Solidtec komt de samenwerking met Manter op het juiste moment. Edwin Moerdijk, directeur van Solidtec: “Wij zijn de afgelopen jaren hard gegroeid, zowel in omzet als in aantal medewerkers. Om de volgende stap te zetten in dat groeiproces is de samenwerking met Manter een logische keuze. De synergie tussen de bedrijven is overduidelijk en geeft ons de mogelijkheid om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn”.

Sales en service gescheiden Hoewel beide bedrijven achter de schermen gaan samenwerken, zullen de dealer- en agentennetwerken ongewijzigd blijven. “Natuurlijk zullen we in de toekomst kijken waar we elkaar verder kunnen versterken, maar daarvoor gaan we eerst in contact met onze bestaande dealers. Zij hebben de afgelopen jaren bijgedragen aan waar we staan als organisaties en dat willen we respecteren”, besluit Herman Wehkamp.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.