Manter MD10 XL: grote capaciteit, kleine footprint

In navolging op de succesvolle combinatieweger MD14 XL, lanceert Manter de MD10 XL. Speciaal voor verpakkingsstations die op een klein oppervlak een hoge capaciteit willen behalen. Herman Wehkamp, directeur Manter: “Daarbij is de weger uitermate geschikt om grove producten te verwerken door de ruime constructie en de brede trilgoten en weegbakken.”

Klein vloeroppervlak en toch grote capaciteit

Manter is al jaren succesvol met haar MD-serie wegers, waarin 2 rijen weegbuckets tegenover elkaar worden geplaatst. In dit nieuwe model wordt op 6 m² een capaciteit bereikt van het wegen van 16 zakken van 25 kg per minuut. Door het gebruik van extra brede trilgoten en weegbakken, kan de MD10 XL nauwkeuriger afwegen en aan de verpakker aanbieden.

Grove producten? Geen probleem!

Een ander voordeel van de brede trilgoten en weegbakken in combinatie met een open frame, is het feit dat grove producten geen probleem meer vormen. “Sommige klanten wegen uien of aardappelen met een diameter van 140 mm of meer af, die soms verstoppingen veroorzaken. Met de MD10 XL kunnen ook deze producten perfect verwerkt worden in de 240 mm brede weegbakken”, aldus een enthousiaste Wehkamp.

Naamswijziging andere modellen

Met de komst van de MD10 XL, wordt ook een naamswijziging doorgevoerd voor andere modellen. De M8 XL en M10 XL worden omgedoopt tot M8 L en M10 L, om tot een eenduidige en consistente naamgeving te komen. “Deze modellen hebben namelijk grotere weegbakken dan standaard wegers, maar kleiner dan de MD10 XL. Technisch verandert er niets aan deze modellen”, besluit Herman Wehkamp.