Manter M16i V combineert hoge snelheid met grote nauwkeurigheid

Een compleet nieuwe weger in het leveringspakket van Manter is de M16i V. Deze weer verder geoptimaliseerde weegmachine met maar liefst zestien schalen in lijn, levert de fabrikant geheel in rvs af. Verder is uniek dat iedere weegschaal is voorzien van een doseerbucket. Hierdoor is de combinatie van een hoge snelheid met een grote nauwkeurigheid van wegen gegarandeerd.

De Manter M16i V-weger is gebaseerd op de al langer leverbare Manter M12i V. Zoals het verschil in typeaanduiding al verraadt, heeft de M16i V vier extra weegschalen. Het betreft daarmee een veelzijdige weger met hoge capaciteit die voor verschillende soorten producten inzetbaar is. Denk daarbij aan aardappelen, uien, wortelen en ook een groentesoort als paprika. De Manter M16i V is vooral zeer geschikt voor gevoelige producten die een geringe valhoogte vereisen. De ingenieurs hebben daarvoor een unieke aanpassing aan de weegschalen ontworpen. De weegschalen bij de M16i V hebben een V-vormige losklep aan de voor- en achterzijde. Hierdoor is de val van het product tot een minimum teruggebracht. Het mooie van deze oplossing is dat het een verdeelsysteem onnodig maakt. Manter verwacht dan ook een grote vraag naar deze machine voor voedingsproducten die een zo gering mogelijke valhoogte vereisen.

Geoptimaliseerde verdeling
Een robuust rvs framewerk vormt de basis van de M16i V. Nieuw zijn enkele constructieve aanpassingen die nog meer weegcapaciteit garanderen. Een belangrijke vooruitgang is onder meer de geoptimaliseerde verdeling van product over de aanwezige trilgoten. Om dat proces te verbeteren zijn de kunststof hoppers nu voorzien van krachtige trilspoelen. Die verdelen het af te wegen product over de volledige machinebreedte. Nog een verbetering betreft plaatsing van een demontabele doseerbak. Wanneer het product richting de weegbakken trilt, passeert het eerst deze doseerbak. Deze dient als buffer voor vulling van de weegbak. De doseerbak is naar wens eenvoudig te verwijderen en weer terug te plaatsen. Groot voordeel van de doseerbak is dat deze de toegang tot de weegbak verruimt. Daardoor zijn beide machineonderdelen eenvoudiger te reinigen. Na vulling kunnen de weegbakken het product direct op de afvoerband lossen. Er zijn veel verschillende afvoerbanden mogelijk bij Manter: naar het midden of naar de zijkant, of een combinatie van beide. Verder is de M16i V-weger uitgerust met de bekende hoogwaardige software van Manter die is gebaseerd op jarenlange ervaring. Dit zijn computerprogramma’s die de naam hebben uiterst betrouwbaar te zijn, ook bij machines met een hoge capaciteit als deze nieuwe M16i V. De eerste seriemachines zijn inmiddels verkocht aan verpakkers die actief zijn in knoflook, uien en diepgevroren vis.