Manter breidt verder uit; automatisering actueler dan ooit

Het coronavirus dat sinds begin dit jaar onze samenleving in zijn greep houdt, maakt veel problemen en risico’s zichtbaar die eigenlijk al langer bestaan. De pandemie dwingt veel bedrijven in de AGF sector verbeteringen door te voeren op het het gebied van automatisering en logistieke processen. Deze ontwikkeling zorgt voor een toenemende vraag naar de weeg- en verpakkingsmachines van Manter. Om aan deze behoefte te voldoen, breidt Manter zijn productiecapaciteit in Emmen verder uit.

Toenemende vraag naar weeg- en verpakkingmachines
Een blik achter de schermen bij Manter

Automatiseringsslag AGF sector

Klanten die in het verleden investeerden in automatisering zoals de Manter weeg- en verpakkingsmachines, zijn beter in staat de productie voort te zetten gedurende deze crisis. Doordat zij een stuk minder afhankelijk zijn geworden van fysieke arbeidskracht, kunnen zij makkelijke inspelen op de anderhalve meter richtlijn en flexibeler reageren op marktvragen. “Door de gevolgen van COVID-19 realiseren veel bedrijven zich nu de noodzaak om op korte termijn te automatiseren, om zo de gaten in de productie door het uitvallen van personeel op te vullen.” vertelt Michiel Eilander, Commercieel Manager bij Manter International B.V. “Manter kan hier een belangrijke bijdrage in leveren.”

Groei faciliteren voor nu en de toekomst

“Deze dringende vraag naar automatiseren heeft een enorme groei in het aantal aanvragen naar Manter weeg- en verpakkingsmachines teweeg gebracht.” gaat Michiel verder. Om deze groei te kunnen blijven faciliteren in de toekomst, investeert Manter in het uitbreiden van de productiecapaciteit aan de Phileas Foggstraat in Emmen. “We hebben de laatste maanden verschillende stappen gezet om de productiecapaciteit te verhogen. Zo hebben we nieuwe mensen aangenomen en een aantal werkzaamheden uitbesteed. Daarnaast staan er nog verschillende vacatures open.” vervolgt Michiel. “ De toenemende vraag naar onze machines en het succes van ons bedrijf maakt dat we snel groeien. We hebben dan ook vergevorderde plannen voor uitbreiding van onze huidige locatie waarmee we meer productiecapaciteit creëren en we de kwaliteit kunnen blijven waarborgen.” aldus Michiel.

Toekomstvisie van Manter

Net als de afgelopen 25 jaar zal ook in de toekomst het belang van de klant bij Manter voorop blijven staan. “Arbeid zal nog schaarser worden dus zien wij het als onze taak om klanten hierin zoveel mogelijk te ontzorgen.” vertelt Michiel. “Door goed te blijven luisteren naar onze klanten kunnen we hoogwaardige machines blijven maken die het wegvallen van arbeidskrachten kunnen opvangen daar waar nodig. Het zit in ons DNA om dicht bij de klant te staan en samen zijn productieproces te optimaliseren. Dat is niet de makkelijkste weg, maar wel een aanpak die aansluit bij de behoefte van de klant.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Manter International BV
T.a.v. Michiel Eilander
+31 591-626300

sales@manter.com