Manter bestaat 25 jaar

Manter, fabrikant van weeg- en verpakkingsmachines voor onder andere verse aardappelen, groenten en fruit, bestaat 25 jaar. Helaas geen drukbezochte jubileum receptie in de moderne productielocatie aan de Phileas Foggstraat 66 in Emmen, maar zeker een mijlpaal om even stil bij te staan.

Het begin

Met een kleine groep mensen werd in 1995 een basis gelegd voor het bedrijf dat we nu kennen als Manter. “We hadden een duidelijk beeld voor ons waar we naar toe wilden en hoe ons bedrijf eruit moest komen te zien,” vertelt Herman Wehkamp, directielid van Manter. Het eerste huurpand werd al snel te klein en Manter groeide uit van tweemanszaak tot internationale organisatie. Vandaag de dag is Manter actief vanuit 5 vestigingen verdeeld over 3 landen. De jubilerende fabrikant is actief op het gebied van oplossingen voor weeg- en verpakkingsvraagstukken in de aardappelen, groente en fruit sector wereldwijd, met de klant als ambassadeur.

De kracht van Manter

In de afgelopen 25 jaar is de focus altijd op het belang van de klant geweest. Dat is ook waar de kracht van Manter ligt. Alleen hierdoor weet de fabrikant goede machines te ontwikkelen en te bouwen die volledig gericht zijn op het oplossen van problemen die de klant heeft in zijn bedrijfsproces. Zo is de vraag naar verdere automatisering de laatste jaren alleen maar toegenomen. Arbeid wordt steeds schaarser, en er moeten meer preventieve maatregelen genomen worden tegen het wegvallen van arbeidskrachten door ziekteverzuim.

Ontwikkelingen

“Wij zien het als onze primaire taak om onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen”, aldus Herman Wehkamp, één van de directieleden van Manter. “En dat kan alleen door mee te gaan in de ontwikkelingen in de markt. Zo hebben we een Autopack ontwikkeld die het handmatig aanhangen van zakken automatiseert. Ook zullen in de toekomst machines steeds meer onderling met elkaar moeten kunnen communiceren.” Dit is ook een belangrijke reden dat Manter een belang in Solidtec, producent van palletiseerinstallaties, heeft genomen. Om dusdanig tot een integrale oplossing voor klanten wereldwijd te komen.

De toekomst

Een feest voor alle betrokkenen zit er voorlopig logischerwijs niet in door het coronavirus. Dit zal op een later moment dit jaar plaatsvinden. Ondertussen staat het bedrijf zeker niet stil. Manter heeft een goed gevulde orderportefeuille en monitort de de situatie met betrekking tot corona nauwlettend. Over de toekomst is Manter dan ook onverminderd positief.