“Automatisering is cruciaal geworden en Volm heeft ons de juiste richting op geholpen.”

Een gesprek met Roderick Gumz, mede-eigenaar van Gumz Farms.

Roderick Gumz met zijn dochter Alexandra.

Roderick Gumz teelt al meer dan 28 jaar aardappelen, uien, wortelen, munt, maïs en sojabonen in de modderige grond van South Central Wisconsin, USA, samen met zijn broer Richard. Ze zijn een zeer gewaardeerde klant sinds de beginjaren van Volm. De machines van Manter worden in de Verenigde Staten verkocht onder de naam Volmpack en worden exclusief door Volm verkocht.

Kunt u om te beginnen meer over uw bedrijf vertellen?

“Gumz Farms is een 4e generatie familieboerderij,” zegt Gumz. Bij Gumz Farms worden de producten geteeld in de rijke grond van de provincies Marquette, Columbia, Sauk en meest recentelijk Waushara in Wisconsin, USA. “We telen en verpakken het hele jaar door uien, aardappelen en wortelen, verbouwen en distilleren muntolie, verbouwen maïs en sojabonen en bieden ondersteuning aan lokale graanboeren via ons Pioneer Seed-bureau, Gumz Seed Service. We zijn trots op onze kwaliteit en onze toegewijde medewerkers,” vervolgt Gumz. Tegenwoordig is Gumz Farms in eigendom van de broers Richard en Roderick Gumz. Ondanks dat het een grote producent is in Wisconsin, blijft Gumz Farms een familiebedrijf in hart en nieren. “In de loop van de jaren zijn we flink gegroeid,” zegt Gumz. “We beheren vandaag de dag in totaal 6.500 hectare landbouwgrond.”

Kunt u vertellen over de eerste kennismaking met Volm?

“We werken al sinds de jaren ‘80 samen met Volm als onze leverancier van verpakkingsmaterialen en machines,” vertelt Gumz. De gebroeders Gumz voltooiden in 2012 een uitgebreide verbouwing en uitbreiding om aan de huidige en toekomstige vraag te blijven voldoen. “Onze eerste Volm-weger hebben we ongeveer tien jaar geleden aangeschaft.”

Wat was voor u de belangrijkste motivatie om een Volm machine te kiezen?

“Automatisering is in de afgelopen tien jaar cruciaal geworden in onze verpakkingsloods en Volm heeft ons de juiste richting op geholpen,” aldus Gumz. Gumz Farms biedt een breed scala aan lokaal geteelde producten van topkwaliteit. De geautomatiseerde Volm wegers gebruiken de nieuwste technologie om hoge productiesnelheden en zeer nauwkeurige resultaten te bereiken. “Het Volm team heeft ons geholpen om onze verpakkingsprocessen drastisch te verbeteren,” zegt Gumz. De machines kunnen verschillende gewichten afwegen en verpakken. Zo kan Gumz voldoen aan de flexibele vraag van zijn afnemers.

Voor welke machines hebben jullie gekozen?

“De eerste aankoop was een Dual Wicket Bagger in 2007,” zegt Gumz. Deze verpakkingsmachine is geschikt voor het verpakken in voorgefabriceerde zakken. “Sindsdien hebben we verschillende Volm wegers en drie Volm AutoMesh Balers gekocht,” vervolgt Gumz. De wegers die Gumz heeft aangeschaft zijn de MD12 en MD16 D, allemaal met dubbel afvoersysteem. Deze wegers zijn ideaal voor snel en nauwkeurig wegen. Met de AutoMesh Baler kan Gumz kleine verpakkingen omverpakken in een grote netzak van de rol. “Volm was geweldig om mee samen te werken. In 2012 is de verpakkingshal geüpdatet met nieuwe apparatuur, wat onze capaciteit en efficiëntie enorm heeft vergroot ,” aldus Gumz.

Hoe tevreden bent u met deze Volm machines?

“We zijn zeer tevreden; de machines zijn betrouwbaar en gemakkelijk te bedienen,” aldus Gumz. Hij zegt ook dat de weinige storingen snel werden opgelost, zodat de machines binnen no-time weer in bedrijf waren. Sommige fabrikanten verkopen alleen de basisartikelen die ze op voorraad hebben. Anderen zijn volledig op maatoplossingen gericht. Volm levert het allerbeste van beide.

Wat vindt u goed aan Volm?

“De service en ondersteuning van Volm waren een belangrijke drijfveer achter onze keuzes en aanschaf van hun machines,” vervolgt Gumz. Volm heeft een team van deskundige engineers samengesteld die maatwerk leveren geschikt voor de faciliteit van de klant. Ze hebben in de fabriek goed opgeleid personeel dat klanten consequent helpt geld te besparen op de onderhoudskosten van de machine.

Hoe zou u Volm omschrijven aan mensen die ons nog niet kennen?

“Volm is een zeer professioneel bedrijf en marktleider op het gebied van wegen en verpakken van groente en fruit, maar ze zijn ook zeer betrokken bij hun klanten,” aldus Gumz. Volm voorziet de AGF-industrie al meer dan 60 jaar van de nieuwste generatie weeg – en verpakkingsmachines en verpakkingsmaterialen.

Hoe zien jullie de toekomst op het gebied van wegen en verpakken?

“Ons doel is blijven investeren in automatisering om de afhankelijkheid van fysieke arbeid te verminderen; Volm helpt daarbij,” zegt Gumz. “Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het produceren en verkopen van een gewas. Het is aan ons om adequaat te reageren en ons aan te passen aan de veranderende vraag.”

Wij bedanken Roderick Gumz en we wensen de gebroeders Gumz en hun families het allerbeste!

Interview door Volm